kuzhina vegjetariane

Me gatim filluem në shtator 2015 dhe e kemi gjetë veten plotësisht në pjata vegjetariane.
Lëshojani nji sy menysë tonë dy gjuhësore!

MËNGJESI / BREAKFAST

Petulla Tirane / Tirana Style Loukoumades | 3.50
(djathë i bardhë, ajvar, xhem, & perime stine të marinueme)
(white cheese, pepper spread & marinated seasonal vegetables)

Mëngjesi Gjibraltar/ Gibraltar Breakfast | 3.20
(pesë vezë të rrahura me karrota, kungelleshë, djathë të bardhë, muscat powder, speca paprika të shoqeruheme me sallatë të freskët)
(five eggs mixed in with carrots, zucchini, white cheese, muscat powder and paprika followed with fresh salad)

Mëngjes Britanez / British Breakfast | 3.80
(bukë e zezë e thekun, dy ve në sy, fasule, rokull, këpurdha, djathë i bardhë, domatina)
(toasted brown bread, two eggs, beans, rucola, mushrooms, white cheese, cherry tomatoes)

Mëngjesi shërbehet prej ores 9.00 – 12.00.

Breakfast is served from 9.00 – 12.00.

SUPË / SOUP | 2.00

*Zakonisht shërbejmë dy lloj supash, konsultohu me stafin për opcionet e ditës.

*Usually we serve two different soups a day, ask the staff on possible options.

SENDVIÇAT | SANDWICHES

Tost humusi / Hummus Toast | 2.70
(bukë integrale me pure humusi e tahini, vezë të zieme, sallatë të gjelbërt dhe qepë të reja)
(integral bread with hummus and tahini, boiled eggs, green salad and spring onions)

Crunchy Sandwich | 2.70
(bukë e zezë me fara, kungelleshë e mbështjellun me fluska misri, misër, domate, tranguj turshi)
(brown bread with seeds, corn flakes fried zucchini, corn, tomatoes, pickled cucumber)

Sendviç francez / French Sandwich | 2.70
(bukë e zezë me fara, këpurdha me qepë të kuqe të fërguara, edamer i imtë, rokull, salcë sahara)
(brown bread with seeds, fried mushrooms with red onions, minced edamer, rucola, sahara salsa)

Sendviç avokado / Avocado Sandwich | 3.20
(bukë e zezë, salcë sahara, sallatë jeshile, domate, avokado, rokull, djathë i bardhë)
(brown bread, sahara salsa, green salad, tomatoes, avocado, rucola, white cheese)

Ve & djathë Sendviç / Eggs & Cheese Sandwich | 2.50
(ve në sy, sallatë jeshile, domate, tranguj turshi)
(eggs, green salad, tomatoes, cucumbers)

Burger me perime / Veggie Burger | 3.00
(patate, kunguleshë, mustard, domate, spec turshi, qepë të kuqe)
(potatoes, zucchini, mustard, tomatoes, pickled peppers, red onions)

SALLATAT / SALADS

Sallatë ekzotike / Exotic Salad | 4.90
(sallatë jeshile, mango, avokado, qepë e kuqe, rrush i terun, arra, dresing mandarine)
(green salad, mango, avocado, red onion, dried grape, nuts, mandarine dressing)

Legumes sallatë / Legumes Salad | 3.70
(sallatë jeshile, bishtaja, djathë feta, speca chili, domate dhe qepë të reja)(green salad, green beans, feta cheese, chili peppers, tomato and chives)

Kuskus Marokien / Moroccan Couscous | 3.90
(kuskus, perime stine të freskëta të marinueme në vaj ullini e erëza, patëllxhan i zi i fërguem, avokado)
(couscous, fresh seasonal veggies marinated in extra virgin oil and spices, fried eggplant, avocado)

PASTA & ORIZ / PASTA & RICE

Pesto Fetuccinne | 3.90
(pesto baziliku, parmezan, domatina, fara)
(pesto, cherry tomatoes, parmesan cheese, seeds)

Fetuccinne me lakën t’kuqe / Fetuccine with Red Cabbage | 3.50
(pasta me lakën t’kuqe, salcë bylmeti, gjingjer, hudhër, parmezan dhe qepë të reja)
(pasta with red cabbage, dairy salsa, ginger, garlic, parmesan and spring onions)

Linguine Karrote / Carrot Linguine | 3.90
(karrotë, arra, salcë, parmezan, fara)
(carrot, nuts, salsa, parmesan cheese, seeds)

Funghi Risotto
(këpurdha, karrotë, qepë të reja dhe parmezan)
(mushrooms, carrots, spring onions and parmesan)

MEZE / MEZZE

dit’ e nat’ mez(z)e | 3.00
(djathë i bardhë i mbështjellun në petë byreku me susam, ve të zieme, salcë e djegës & ullinjë)
(wrapped white cheese seasoned with sesame seeds, boiled eggs, chilly salsa & olives)

Patate të fërgueme / Fried Potatoes | 2.50

Onion Rings / Onion Rings & Cheese | 2.50

Fingers Mix | 4.50
(kungulleshë e mbështjellun me fluska misri, onion rings, djathë në petë byreku, patate të fërgueme)
(corn flakes fried zucchini, onion rings, wrapped cheese, fried potatoes)

AMBËLSINAT / DESERTS

Cheesecake | 2.00

Palpeta Vanilla / Vanilla Pancake | 2.70
(nutella me fruta stine të aromatizueme në vanillë)
(nutella with seasonal fruits aromatized with vanilla)

Kek prej çokollade / Chocolate Cake | 2.00

Pite me molla / Apple Pie | 2.50

Flaxseed Delight | 1.50
(kombinim i jogurtit me fara lini, banane, dredhëza, mjaltë dhe mentë e thatë)
(yogurt mix with flaxseeds, banana, strawberries, honey and dry mint)

LANGJE T’FRESKËTA / FRESH JUICES

Limonadë/ Lemonade | 1.80

Portokall / Orange Juice | 2.00

Portokall, Mollë, Karrotë & Xhenxhefil / Orange, Apple, Carrot & Ginger Juice | 2.50