Elizabeth Acevedo performon SLAM sonte!

ELIZABETH ACEVEDO asht poete prej New York’ut puna e së cilës asht ushqye me boleron e prindve të saj me origjinë nga shteti Domenikan dhe mprehtësinë e ashpër të qytetit që e ka rritë.
Me nji eksperiencë performimi dymbëdhjetë vjeçare ajo i ka dhanë shije skenave të ndryshme në vend dhe ndërkombëtarisht përfshi këtu edhe Lincoln Center, Madison Square Garden, Kennedy Center of the Performing Arts dhe South Africa’s State Theatre. Acevedo asht gjithashtu e njoftun për video poezi të cilat patën nji shpërndarje masive virale dhe kështu ranë nën radarinPBS, Latina Magazine, Cosmopolitan dhe Upworthy.
Acevedo  asht kampione nacionale në Slam poezi, gjithashtu kampinone e Beltway Grand Slam dhe 2016Women of the World Poetry Slam si reprezentuese e Washington, D.C, ku për momentin jeton dhe punon.
Poezitë e saj u publikuen në Puerto Del Sol, Callaloo, Poet Lore, The Notre Dame Review dhe të tjera

Sonte ajo performon në librarinë tonë në ora 18.00. Shihemi!

Elizabeth-Acevedo-3

PRISHTINA: Kujtime poetike – Kopja e fundit!

PrishtinaPoeticMemories

Prishtina: Kujtime poetike asht një shpalosje e imazheve të kapuna prej një fotografi anonim i cili porterton qytetin në tranzicion. Dekada më vonë Valbona Shujaku gjen këto fotografi dhe kuron një libër të pasun që dokumenton një qytet të vogël në rritje.

Prishtina: Kujtime Poetike së pari u botu me 2011 dhe shpejt u shndërru në suvenir të popullarizuem të një qyteti që deri atëherë ka ekzistu vetëm në tregimet e gjyshërve. Kopjet tona të këtij botimi u shitën shumë shpejt! Sidoqoftë, gjatë riorganizimit të depos së librave gjetem një kopje e cila – jemi t’lumtun të ju informojmë- prej sot asht në dyqan.